RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Львів'янин заробляв на бажаючих виїхати в США: схему розкрила кіберполіція

У Львові чоловік, імітуючи послуги з відкриття віз та дозволів на проживання у США, ошукав громадян на понад 600 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

На сайті 27-річний чоловік розміщував оголошення про надання послуг з оформлення документів для виїзду до Сполучених Штатах Америки, віз та "зелених карт". "Послуги" з оплати імміграційного збору, виготовлення пакету документів та термінового розгляду справи про відкриття візи чоловік оцінював від 15-ти до 85 тисяч гривень.

Чоловік маскував шахрайську діяльність під офіційну, для цього навіть зареєструвався як підприємець. Клієнти укладали угоди про надання послуг онлайн. Однак після одержання грошей – зловмисник зникав та не виконував взятих на себе зобов’язань. Загалом у такий спосіб правопорушник привласнив понад 600 тисяч гривень.

Фігуранту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.

В Україні шахраї взяли на озброєння нову схему грабунку - вони блокують і перевипускають сім-карти українців, що дозволяє зняти гроші з їхніх рахунків.