RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

З'явилися фото нового табору військ Путіна біля українського кордону

Росіяни розгорнули новий військовий табір близько українського кордону у Воронезькій області. З'явилися фото з місця.

Відповідні знімки з супутника в Twitter опублікував журналіст-розслідувач газети The New York Times Крістіан Тріберт.

"Новий табір російської армії був створений у Воронезькій області на кордоні з Україною. На супутникових знімках з високою роздільною здатністю, отриманих Visual Investigations, дійсно видно сотні військових машин на нещодавно сформованих плацдармах", - прокоментував він кадри.

На сайті Сiteam.org повідомляється, що концентрація російських сил у українського кордону, безпрецедентна з 2015 року.

Відзначається, що Воронежская область, де Росія концентрує військові сили, межує з північною частиною Луганської області, підконтрольною Україні.


"Уважно вивчивши свідчення прибуття військ в Воронезьку область, ми з'ясували, що вони концентруються в польовому таборі на південь від Воронежа (близько 250 кілометрів їзди від кордону з Харківською та підконтрольною Луганською областями України), а також, можливо, на південь від Острогожська (близько 150 кілометрів від кордону) ", - йдеться в публікації.

При цьому, значна частина техніки відноситься до Центрального військового округу - до Воронежа вона подолала сотні і тисячі кілометрів.

Як повідомляв "Апостроф", 7 квітня, на екстреному засіданні Тристоронньої контактної групи учасники переговорів не змогли прийняти спільну заяву з приводу ескалації військового конфлікту на Донбасі через бажання російської сторони внести власні корективи в його текст.