RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Ескалація на Донбасі: два військові кораблі США увійдуть в Чорне море

Представники США поставили до відома Туреччину, що найближчим часом їх два військові кораблі пройдуть через турецькі протоки і займуть позиції в акваторії Чорного моря. Вони планують пробути там мінімум до 4 травня. Таке рішення США прийняли після того, як Росія почала активно стягувати збройні сили до кордонів України.

Про це повідомляється на сайті Reuters.

США дотрималися усіх вимог прописаних в Конвенції Монтре, яка з 1936 року дає Туреччини повний контроль над протоками Босфор і Дарданелли. На підставі цієї Угоди турецька сторона може обмежувати доступ морських військових кораблів до проток.

Однак США дотрималися всіх правил, і МЗС Туреччини повідомило, що:

"15 днів тому по дипломатичних каналах нам було направлено повідомлення про те, що два американські військові кораблі пройдуть в Чорне море відповідно до Конвенції Монтре. Кораблі залишаться в Чорному морі до 4 травня. "

Ситуація між Україною і Росією продовжує загострюватися. І вже кілька держав висловили Україні свою підтримку, і засудили дії РФ. А Німеччина навіть безпосередньо звернулася до президента Росії з вимогою відвести війська від українських кордонів.

Як писав "Апостроф" раніше, ветеран війни на Дон бассе переконує, що в діях Путіна логіки немає .