RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вербна неділя 2021: коли відзначають і що категорично заборонено

25 квітня православні християни відзначатимуть Вербну неділю, або Вхід Господній в Єрусалим.

"Апостроф" розповідає, що не можна робити в це православне свято.

Головні заборони на Вербну неділю:

- Як і в будь-яке церковне свято, у Вербну неділю не можна прибирати і займатися побутовими справами. Наші предки вірили, що таким чином можна залучити в будинок нещастя. Також забороняється займатися фізичною працею.

- Не можна лаятися, сваритися, кричати. Вважається, що так ви можете нашкодити собі і своїм рідним, відібравши у них надію на порятунок.

- Не рекомендується розчісувати волосся. Звичайно, в сучасних реаліях це може прозвучати дико, але в старих часів вірили, що якщо не дотримуватися цього правила, то можна накликати на себе неприємності.

- Забороняється відвідувати розважальні заклади, гучно святкувати і розпивати алкоголь.

- У це свято також заборонено викидати старі гілочки верби, які за традицією повинні перебувати в будинку з торішнього свята. Їх потрібно спалити, оскільки вважається, що вони за рік накопичили весь негатив.

- Фермерам у Вербну неділю не можна відправляти худобу на пасовища, інакше тварини будуть часто хворіти на протязі всього року.

- У Вербну неділю забороняється влаштовувати будь-які поминальні обіди.

Як повідомляв "Апостроф", у Вселенському патріархаті заявили, що що в 2025 році віруючі відзначатимуть 1700-річчя Нікейського собору. Цей собор відкрив нову сторінку в історії християнства.Святкування цієї події є хорошим приводом для проведення календарної реформи і встановлення спільної дати Великодня.