RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​В Україні всіх покупців б/у авто хочуть зобов'язати за 10 днів пройти техогляд: що потрібно знати

У 2022 році в Україні власників автомобілів можуть зобов'язати проходити техогляд.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Машини зможуть перевіряти не тільки СТО, а й на придорожніх постах.

Хто повинен буде пройти ТО:

  • нові власники автомобілів протягом 10 днів після їх перереєстрації на своє ім'я;
  • після ДТП, в ході яких було пошкоджено елементи машини, що впливають на безпеку водіння (підвіски, системи управління, подушки безпеки, системи гальмування, в разі деформації кузова);
  • в разі виявлення істотних несправностей під час придорожньої перевірки, яка також вводиться законопроектом.

Як пише ресурс UBR, через нововведення техцентри зіткнутися з підвищеним навантаженням. А кількість сертифікованих станцій техобслуговування не дозволить задовольнити попит на послугу, який різко зріс.

В Україні можуть зобов'язати пройти ТО близько 3-4 млн машин. У той же час на території країни налічується близько 730 спеціальних центрів.

Ціна за таку послугу також може підвищиться через збільшення попиту і, відповідно, роботи. Тому пропонують чергу проходження перевірки:

  • ті транспортні засоби, остання цифра року першої реєстрації яких парна і нуль (2008, 2010 і т.д.), повинні будуть відвідати техцентр в рік, що закінчується на парну цифру і нуль;
  • зворотна ситуація з непарними числами - власники автомобілів, наприклад, зареєстрованих в Україні в 2009 або 2011 році, повинні будуть підтвердити експлуатаційну придатність у 2023 році.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада підтримала два законопроекти, що пропонують дати можливість разової розмитнення авто на іноземній реєстрації за 1000 євро.