RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Ворог - біля кордону: відео з російського військового табору під Воронежем

Переміщення російських військ до кордонів з Україною супроводжується появою великого військово-польового табору з госпіталем і, ймовірно, польовою кухнею, на південь від Воронежа.

Про це повідомили в сюжеті новинного німецького телеканалу Tagesschau, опублікувавши супутникові фото бази РФ

За словами місцевих жителів, для спорудження табору військовим знадобилося кілька тижнів. Тепер сюди постійно прибувають армійські вантажівки з цистернами для води, з'явилися військові патрулі. Судячи з димарів над окремими наметами, тут працює польова кухня. Також облаштований в таборі польовий госпіталь.

Величезний табір вийшов за межі полігону, на якому раніше проводилися навчання. Тепер військові машини проїжджають і зупиняються поруч з дачами місцевих жителів.

"Вони побудували ціле містечко!" - зазначив один з них.


Розмах і витрати на розміщення такої кількості військових, на думку експертів, свідчить про те, що вони зібралися отаборитися тут надовго і навряд чи тільки для проведення чергових навчань.

Як повідомляв "Апостроф", Росія додатково перекинула в анексований Крим 15-25 тисяч своїх військових. Зараз там перебуває більше військ, ніж було коли-небудь з 2014 року