RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні врятували життя подружжю з COVID-19 - використовували новий метод лікування

Дніпропетровські лікарі врятували життя подружжю з Жовтих Вод, яких у важкому стані з коронавірусом госпіталізували до лікарні. Медики для їх лікування застосували новий метод лікування COVID-19, зараз Микола і Неля почали одужувати.

Про це розповів головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко на власній сторінці у Facebook.

Подружжя Миколи і Нелі 35 років у шлюбі і завжди нерозлучні, однак і захворіли вони майже одночасно. Першим захворів чоловік, в нього виявили коронавірус і діагностували пневмонію.

"Коронавірус. Пневмонія. Сатурація впала до 80, ураження легень понад 70%. "Швидкою" доставили з Жовтих Вод прямо в реанімацію Мечникова", - написав Риженко.

Через 2 дні зі схожими симптомами в Дніпро в лікарню імені Мечникова доставили і жінку. В неї медики діагностували загроза відмови нирок.

"Володимир Дубина з професором на консиліумі запропонували комбінацію противірусної терапії з селективним блокатором янус-кінази. Це нова методика лікування коронавірусної хвороби. Вийшло", - повідомив Риженко.

Неля і Микола провели у реанімації поруч 8 днів і через тяжкий стан вони навіть не упізнавали один одного. Зараз ситуація покращилася, їх вже переводяться в терапію.

"Будемо завжди з тобою разом, - каже Микола зворушливо. - Ми навіть хворіємо однаково", - переказав головлікар лікарні слова одного з подружжя.

Як повідомляв "Апостроф", у Харкові в пологовому будинку №2 померли дві породіллі, у яких було діагностовано коронавірус. Одній з жінок було 25 років, іншій породіллі - 31 рік. Трагедія сталася 5 квітня.