RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

США попередили про небезпеку польотів над Україною: з'явилася реакція Державіаслужби

На тлі ескалації конфлікту на Донбасі і стягування російських військ США рекомендували своїм авіакомпаніям виконувати польоти з обережністю над деякими районами України і Росії.

Про це інформує прес-служба Державіаслужби України, посилаючись на заяву Федерального авіаційного управління FAA США.

Так, США рекомендують дотримуватися обережності при польотах "в/з/ в межах або над "районами польотної інформації (РПІ) Києва, Дніпра і окупованого російськими військами Сімферополя, а також в розташованих в межах 100 морських миль від них областях РПІ Москви і Ростова- на-Дону.

Документи були опубліковані на порталі FAA в зв'язку з "можливими ризиками для безпеки польотів, пов'язаними з ескалацією регіональної напруженості між Росією і Україною, яка потенційно може привести до транскордонних зіткнень без попереднього повідомлення, посилення військової активності і/або конфлікту".

Фото: faa.gov

Фото: faa.gov

В Державіаслужбі відреагували на заяву і запевнили, що повітряний простір над відповідальністю України є повністю безпечним.

"Весь інший повітряний простір під відповідальністю України зараз є безпечним і доступним для планування і виконання польотів повітряних суден цивільної авіації", - заспокоїли в відомстві.

Більш того, на сьогоднішній день в Україні діє спецпроцедура, яка заздалегідь інформує про загрози для цивільної авіації.

"Державіаслужба відстежує ситуацію в повітряному просторі країни: вона спокійна і контрольована. Зараз небезпеки для цивільної авіації немає", - резюмували в прес-службі служби.

Раніше ми розповідали, що Німеччину закликали допомогти Україні зі вступом до НАТО.