RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Карантинні" вечірки в Україні: які штрафи повинні платити учасники і власники закладів

В "червоних" зонах карантину, кількість яких в Україні збільшилася до 13, заборонена робота кафе і ресторанів, але заборона нерідко порушується, за що загрожує штраф.

Як пише "Судово-юридична газета", громадяни і бізнес, які порушують правила карантину, несуть адміністративну відповідальність за статтею 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП).

Розмір штрафу за порушення правил карантину становить для посадових осіб від 34 тисяч до 170 тисяч гривень. Складати протоколи в залежності від сфери діяльності бізнесу можуть посадові особи органів внутрішніх справ (Нацполіціі), органів охорони здоров'я, органів державної санітарно-епідеміологічної служби, а також посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами місцевих рад.

Крім того, з 14 січня 2021 року набрав чинності Закон про внесення змін до Закону "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" №1113-IX щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (проект №3890). Законом встановлено фінансові санкції у вигляді штрафу в розмірі від 200 до 300 НМДГ (3400 - 5100 грн) для юридичної особи, фізичної особи-підприємця.

Як повідомляв "Апостроф", в Івано-Франківську через відкриття першого в місті ресторану мережі McDonald's абсолютно забули про строгий карантин і жителі масово кинулися відвідати цей заклад.