RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія стягнула до кордону України рекордну кількість військ: карта і всі подробиці

У вівторок, 20 квітня, кількість особового складу ЗС Російської Федерації на кордоні з Україною, де зосереджені російські війська, буде доведено до максимальної кількості.

"Апостроф" підготував інфографіку імовірної чисельності і розстановки військових підрозділів і військової техніки РФ біля кордонів України.

За інформацією з відкритих джерел і даних Головного управління розвідки Міноборони, російські війська зосереджені на 6 полігонах - "Опук" і "Ангарський" у тимчасово окупованому Криму, "Клинці" в Брянській області, "Богучар" і "Погоново" у Воронезькій області та "Солоті" в Білгородській області.

У так званих "навчаннях", під приводом яких відбулося нарощування військової потужності Росії біля українського кордону, будуть брати участь 110 тисяч солдатів, 330 літаків, 240 гелікоптерів, 17 кораблів, кількість танків невідома.

Як повідомляє "Укрінформ", начальник Головного управління розвідки Міноборони полковник Кирило Буданов під час засідання профільного парламентського комітету надав інформацію про те, що поблизу державного кордону України в цілому розгорнуто 47 батальйонно-тактичних груп противника:

  • на Орловсько-Воронезькому напрямі - 15 груп,
  • на Донському напрямку - 12,
  • на Кримському напрямку - 20.

До кінця квітня кількість угруповань збільшиться ще на 9.

Авіаційну підтримку здійснюють сили і засоби 4 і 6 армій ВПС і ППО, а також морська авіація Чорноморського флоту.

Нагадаємо, що глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель раніше підкреслив, що стурбований діями РФ. За словами політика, близько українського кордону зараз знаходяться понад 150 тисяч російських військових.

Представник Пентагону Джон Кірбі також заявив про неприпустиму концентрацію російських військ біля кордонів України. "Це найбільша нарощування сил з 2014 року, яке призвело до порушення суверенітету і територіальної цілісності України", - відзначив він.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 20 квітня, над частиною окупованого Криму та міжнародних вод Чорного моря Росія ввела тимчасові обмеження на польоти. Заборона буде діяти до 24 квітня