RU  UA

Весна без тепла: коли українцям чекати гарної погоди

Квітень уже минає, а українці так і не відчули справжнього весняного тепла. Така погода триматиметься в Україні щонайменше до кінця місяця, адже над Європою нависли одразу декілька циклонів.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 15:00 на Апостроф TV.

Весняна погода цьогоріч непередбачувана. Для порівняння, квітень 2020 року навпаки бив усі температурні рекорди. У прогнозах синоптики поки не дуже оптимістичні.

"Поки що до кінця квітня такого стабільного тепла і +20 не видно. Навпаки, буде так само: вночі прохолодніше, вдень трошечки тепліше. Будуть коливання температури нестійкі, час від часу - опади", - зазначила синоптик Українського Гідрометцентру Наталія Птуха.

За словами експертів, такі коливання температури зовсім не дивні. Над Європою нависли одразу кілька циклонів. Вони несуть арктичні вітри, а разом із ними і опади. Утім для весняного сезону така погода є нормальною.

"Цей квітень не є якимось аномальним. Загалом він,за багаторічними дослідженнями погоди, доволі типовий. Такий м’який, повільний. Це не дуже погано, бо, наприклад, у Європі кілька днів було тепло, усе розквітло, а потім заморозки — і дуже багато збитків в сільській галузі", - наголосила Птуха.

Народні синоптики найближчим часом тепла теж не передбачують. На Великдень температура підвищиться, проте дощитиме.

"15-17 градусів тепла і, швидше за все, по всій Україні будуть проходити дощі, грози. Чим пізніше Великдень, тим пізніше приходить тепло", - пояснив народний синоптик Стас Щедрін.

Вже наприкінці цього тижня майже по всій території України очікується мокрий сніг. Тож поки теплі речі не слід ховати у шафу.