RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Влада Молчанова запросила жителів лівого берега Києва та активістів до обговорення проекту парку на Осокорках

Представники проекту "Екопарк" на Осокорках Центральних в Києві після першої зустрічі покинули переговорний процес щодо добудови проектів "Аркади" з владою і забудовниками і вирішили об'єднатися з псевдоактивістами, які атакують будмайданчики ЖК "Патріотика", "Патріотика на озерах" і "Еврика" та вивозять звідти пісок, в той же час підготовлені вже кілька проектів парку в цьому районі, а жителів і активістів запрошують до їх обговорення.

Про це в інтерв'ю для УНІАН розповіла фундаторка громадської організації "Центр захисту киян", бізнесвумен Владислава Молчанова.

"Щодо"Екопарку". Ми обговорювали це питання, я разом з мером була ініціатором і запрошувала представників"Екопарку", щоб вислухати їх позицію, вимоги та побажання. Але після першої зустрічі, що відбулася вони фактично вийшли з переговорного процесу. Для мене це теж дуже дивна ситуація: люди прагнуть щось зробити, є позиція міста, є мер, який хоче допомогти, зрозуміти, приділяє цьому свій час і увагу. Є я, яка намагається цю історію відмодерувати, склеїти. А "Екопарк" просто відходить від переговорного процесу , і замість цього об'єднується з якимись незрозумілими структурами, псевдоактивістами в балаклавах. Це не конструктив, а руйнування. Я впевнена, що всі сторони розуміють необхідність створення нової паркової зони в цьому густонаселеному районі міста. Тим більше, що для цього передбачена площа понад 100 га. Ми готові представити проект. Що цікаво, в межах цієї території є пропозиція створити і великий зоопарк, на кшталт харківського, який буде приносити радість не тільки жителям Осокорків і Позняків, але і всього лівого берега Києва. Ми запрошуємо всі сторони до спільної розробки концепції парку на навколишніх територіях - як громадську організацію "Екопарк", так і всіх зацікавлених жителів", - зазначила вона.

Владислава Молчанова розповіла про те, які найбільші проблеми хвилюють інвесторів після підписання меморандуму про добудову проектів "Аркади", а також назвала приблизні терміни їх завершення.

"Головне питання - це терміни, коли вдома будуть добудовані і здані в експлуатацію. І його рішення багато в чому залежить від того, наскільки сьогодні держава зможе залучити кошти на поворотній основі для якнайшвидшої добудови. Я вірю і докладу максимум зусиль, щоб це сталося якомога швидше. І зроблю все від мене залежне, щоб всі сторони виконали свої зобов'язання перед киянами, і житло було добудовано. За активної участі всіх сторін завдання по добудові об'єктів банку "Аркада" можна виконати вже через кілька років. І я отримаю можливість в подальшому спілкуватися з інвесторами вже в їх власних квартирах", - зазначила вона.