RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Чоловік випадково знайшов зброю лицаря - брав участь у знаменитій битві з хрестоносцями: фото

В Польщі випадково знайшли військові артефакти, що належали лицареві, який брав участь у знаменитій битві з хрестоносцями.

Про це повідомляє ВокругСвета.

За словами польського мисливця за старожитностями Олександра Медведєва, йому вдалося виявити ці військові артефакти неподалік від населеного пункту Ольштина в північно-східній частині країни. Олександр знайшов меч і його піхви, лицарський пояс і два прикріплених до нього ножа. На думку фахівців, зброя належала учаснику Грюнвальдської битви, яка відбулася в 1410 році.

Незважаючи на те, що артефакти пролежали в віддаленому місці понад 600 років, вони добре зберіглися. В ті часи цінність такого спорядження була еквівалента вартості сучасного автомобіля, каже Олександр Медведєв. Мисливець не наважився розповісти докладно про місце, де саме йому вдалося виявити цю зброю. За словами директора музею Грюнвальдської битви Шимона Дре, в цьому місці незабаром почнуть проводити археологічні розкопки.

Глава музею також додав, що предмети будуть законсервовані. Пізніше археологи проведуть масштабне дослідження, в рамках якого спробують визначити, хто був їх власником. Це не перша подібна знахідка в кар'єрі Олександра Медведєва. У 2020 році йому вдалося відшукати дві бойові сокири, які прекрасно збереглися, незважаючи на те, скільки їм довелося пролежати в землі.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, археологи знайшли арсенал зброї, якому понад 2 тис. років.