RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Археологи знайшли арсенал зброї, якому понад 2 тис. років: фото

Археологи з Регіональної асоціації Вестфалія-Ліппе (LWL) виявили на заході Німеччини арсенал зброї.

Про це повідомляє Live Science.

Знахідку знайшли на місці стародавнього городища. Там були 100 предметів - це зброя і військове спорядження. Зокрема, виявлено десятки наконечників копій, січі, фрагменти щитів, інструменти, гачки для ременів, кінська вуздечка, три срібні монети і бронзові прикраси.

Археолог Міхаель Баалес зазначив, що цей арсенал залізного віку є найбільшим для цих місць і одним з найбільших в Європі. Також була встановлена причина місцезнаходження цих предметів. Вчені вважають, що раніше був ритуал, коли воїни, що перемогли у битві, пошкоджували зброю противника і викидали її.

Більшість артефактів датується з 300 року до нашої ери і закінчуючи першим століттям до нашої ери. При цьому всі мечі та монети датовані тільки першим століттям до нашої ери.

Як повідомляв "Апостроф", на території римсько-візантійського поселення Монс Смарагдус в східній частині Єгипту археологи почали вивчення легендарних смарагдових копалень, про які близько двох тисяч років тому писали давньоримські історики Пліній Старший і Клавдій Птолемей.