RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Літак Нацгвардії використали для порятунку життя дитини, фото

Для термінового транспортування донорських органів із Запоріжжя до Києва, де лікарі провели трансплантацію нирки 11-річного хлопчика, була задіяна авіація Національної гвардії.

Про це повідомили в прес-службі МВС.

Як сказано в повідомленні, в лікарні міста Запоріжжя від інсульту померла 42-річна жінка. Її родичі дали згоду на трансплантацію певних органів, завдяки яким медики отримали можливість врятувати три життя - у донора були вилучені дві нирки і печінку.

Щоб оперативно доставити бригаду медиків-трансплантологів в Запоріжжя та повернутися назад до Києва, де в клініці Охматдит знаходився хлопчик, який потребував пересадки нирки, було задіяно літак Нацгвардії.

Коли операція з вилучення донорських органів була завершена, першу операцію з трансплантації нирки провели пацієнтові обласної лікарні в Запоріжжі, який без пересадки помер би протягом декількох місяців.

Другу пересадку нирки здійснили в Києві, де на апараті "штучної нирки" знаходився 11-річний хлопчик. Печінку донора було використано для жінки, у якої діагностовано цироз. Ця операція була проведена в Інституті хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше авіація МВС разом з медиками служби екстреної медичної допомоги здійснила плановий виліт в рамках пілотного проекту аеромедичної евакуації. До Львова евакуювали жінку з інсультом.