RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

Вербна неділя: коли треба читати молитву і як це правильно робити

У неділю, 25 квітня, православні християни в Україні відзначають Вербну неділю - свято, яке передує Великодній неділі. У цей день згадують Вхід Господній в Єрусалим, коли Ісус в'їхав в святе місто і під вітання безлічі людей увійшов в храм.

"Апостроф" нагадує, яку молитву потрібно читати в цей день і коли це слід робити.

У свято Вербної неділі у храмах проводять урочисті богослужіння, під час яких освячують вербові гілки, які символізують пальмові гілки, якими встеляли дорогу Ісусу під час його врочистого входу в Єрусалим. Освячені гілки верби зберігають удома весь рік, до настання наступної Вербної неділі, ончі вважаються символом перемоги добра над злом, життя над смертю.

У цей день прийнято звертатися з молитвою до Ісуса Христа, зокрема просити зцілення і здоров'я для себе і своїх рідних і близьких. Велика віра і щирість будуть гарантією того, що благання почують на небесах.

Необов'язково заучувати молитву напам'ять і повторювати слово в слово, але все сказане потрібно розуміти і пропускати через серце, просити не тільки за себе самого, а й за тих, що навколо, яким необхідне заступництво святих.

Молитва у Вербну неділю

"Сьогодні зібрала нас благодать Господня, сила його і твердість. Я, раб божий (ім'я), повторю твій шлях, як ти сказав:" Створю я Великдень зі учні моїми ".

За шість днів до дня того, відвідав ти Віфанії. Дай же, Ісус Христос, спокій і щастя віруючим в це свято, з тієї твердістю духу, з якою велів ти: "Лазаря, вийди геть" за шість днів до Пасхи і воскрес Лазар.

Ти в'їхав в град на молодому ослі і звернув своїм разі не віруючих в віруючих, грішників в благодійників. Язичники стали вмить слухняними християнами, варто було тобі здатися у них на очах. За тобою ввійдемо і ми, віруючі християни, в новий Єрусалим і від мову Церква зі пророком Захарією мовимо, що прийшло граду цього порятунок в твоєму обличчі.

Христос, тебе звертаюсь я свої молитви. Побач любов до себе, що виходить із людських сердець, щоб не дай же нас, дітей своїх і послідовників, в скорботи земного, пастці диявола. Дай же нам силу прощення та милосердя, дозволь досягти радості святого свята Великодня і зустріти цей світлий день, оспівуючи і прославляючи тебе, Отця твого і Святий Дух твій. Відтепер нехай будуть душі наші від гріха очищені.

Славімо ми царство твоє небесне і батька твого, Господа Бога, нехай буде воно вічно, амінь ".

Як повідомляв "Апостроф", в умовах карантину через пандемію коронавірусу в храмах на Великдень буде введено ряд обмежень і змінено формат проведення служб.