RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Де в Україні найчастіше забруднюють повітря: рейтинг і інфографіка

В Державній екологічній інспекції назвали підприємства, де найчастіше у 2020 році фіксували порушення гранично допустимих викидів в атмосферу, що призводить до забруднення повітря.

Про це пише видання "Слово і діло".

В минулому році Державна екологічна інспекція перевірила 936 підприємств і виявила 220 порушників, які перевищували гранично допустиму норму викидів в атмосферу.

Найбільше порушень зафіксували у Дніпропетровській області. Там 109 з 278 можливих об’єктів перевищували допустиму норму викидів в повітря, ще 16 підприємств ‒ технічні нормативи забруднення атмосферного повітря.

На другому місці - Харківська область. Там екологи виявили перевищення нормативів гранично допустимих викидів в повітря на 14 із 45 можливих підприємствах.

На третьому місці - Чернівецька область, де в 2020 році виявлено 12 порушників серед підприємств, які не дотримувалися допустимої норми викидів.

Загалом інспектори виявили за рік 22 підприємства, які порушували технічні нормативи та 36 пересувних джерел забруднення атмосферного повітря. Йдеться про транспортні засоби, рух яких супроводжується викидом в атмосферу забруднювальних речовин.

Жодного порушення не виявили у Полтавській та Херсонській областях, Кримсько-Чорноморському окрузі та Азовській морській інспекції.

Як повідомляв "Апостроф", 28 березня Київ знаходився в двадцятці міст з найбільш забрудненим повітрям.