RU  UA

Війна з Росією: генерал назвав одну з головних помилок України

Україна чекає кроків від США, але сама не діє в напрямку підвищення рівня боротьби за власну безпеку.

Про це в ефірі програми "Трикутник Іванської" на Апостроф TV розповів генерал Збройних сил України, перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ в 2016-2019 роках Сергій Кривонос.

За його словами, уздовж українських кордонів продовжує зберігатися небезпека. Вона не залежить від зустрічі президента України Володимира Зеленського з главою США Джо Байденом.

"Інформаційна помилка полягає в тому - це видно і протягом останніх трьох тижнів - що ми завжди чекаємо, що хтось за нас щось буде робити і приймати рішення. Але США чекають і наших дій. Тому відбуваються ці постійні помилки, що нам закордон допоможе, що нам щось у дзьобику принесуть - не буде такого", - підкреслив Кривонос.

Він зазначив, що Україна повинна піднімати рівень своєї здатності по опору.

"Тоді вже Європа і США побачать, що ми хочемо щось змінити і йдемо назустріч тим європейським і загальносвітовим цінностям, які стосуються демократії і свободи", - зазначив Сергій Кривонос.

Також читайте в матеріалі "Апострофа": Залучення США до переговорів по Донбасу можливо лише в одному випадку - генерал Сергій Кривонос.