RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Україна отримає ще 10 млн доз вакцини Pfizer

Україна уклала контракт з американською фармацевтичною компанією Pfizer на поставку додаткових 10 млн доз вакцини проти коронавірусу її виробництва.

Про це президенту України Володимиру Зеленському доповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, який підписав документ від імені держави, повідомляє сайт глави держави.

"Після тривалих і важких переговорів з компанією Pfizer ми досягли домовленості про постачання додаткових 10 мільйонів доз. Сьогодні вночі ми підписали відповідний контракт. Тобто в цілому ми отримаємо 20 мільйонів доз вакцини Pfizer протягом цього календарного року", - зазначив Степанов.

Згідно з домовленостями, перші поставки за цим контрактом - 500 тисяч доз, Україна отримає вже в травні-червні 2021 року, 4,5 млн доз - в третьому кварталі (липень-вересень), решту 15 млн доз - в четвертому кварталі цього року.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 28 квітня, Україна отримала 117 тисяч доз вакцини Pfizer за програмою COVAX, але в травні очікується поставка більшої партії - мільйони доз. Зараз препарат використовується для вакцинації людей з групи ризику.