RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У МОЗ спрогнозували, коли смертність від COVID-19 в Україні піде на спад

В Україні за минулу добу, 1 травня, зафіксовано 5 094 нові випадки коронавирусу, а кількість смертей від Covid-19 має піти на спад з наступного тижня.

Такий прогноз дала завідуюча відділу організації епіднагляду Центру громадського здоров'я Оксана Кошалко, пише "Обозреватель".

Вона додала, що хоча кількість нових випадків знизилася за останній тиждень квітня, показники смертності завжди відстають від основних цифр.

"Нинішні показники смертності - це хворі, які заразилися раніше і мали більш важкий перебіг. Зараз кількість нових випадків знизилася, але смертність завжди відстає. Вона піде на спад з наступного тижня. До піку показник летальності був на рівні 1,9%, зараз він становить 2,1%. Сподіваюся, повернемося до попереднього", - пояснила Кошалко.

Вона уточнила, що причина високої смертності від коронавірусу в Україні останнім часом може бути пов'язана з циркуляцією нових штамів. При цьому більше 81% всіх померлих - старше 60 років.

"З них 92% мали супутні патології - серцево-судинні, цукровий діабет, захворювання нирок, печінки, легенів, онкоутворення, неврологічні. Хоча більше випадків захворювання реєструється серед вікової групи 30-60 років - 56% - однак вмирають старші", - резюмувала Кошалко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лікарі назвали кілька причин високої смертності від ускладнень коронавірусної інфекції в Україні.