RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні хочуть повернути техогляд: як часто доведеться його проходити

В Україні для власників автомобілів можуть ввести обов'язковий технічний огляд (ОТК) транспортних засобів. Вимоги щодо технічного стану ТЗ та його обладнання наразі залишаються без змін.

Про це повідомляє auto.ria.

Проведенням ОТК займатимуться спеціально навчені та атестовані експерти, які підтверджуватимуть свою професійну компетентність кожні 5 років. Станції, на яких проводитиметься техогляд повинні пройти відповідну акредитацію, щоб отримати дозвіл на проведення ОТК. Весь процес перевірки стану автомобіля фіксуватиметься за допомогою фото- та відеотехніки, а зображення зберігатимуться в спеціальних архівах.

Вимоги щодо технічного стану ТЗ та його обладнання наразі залишаються без змін, однак оскільки вони прописані у постанові КМУ, відредагувати їх можна доволі оперативно.

Не підлягатимуть ОТК транспортні засоби з конструкційною швидкістю не більше ніж 25 км/год, також ті, які не використовуються на вулично-дорожній мережі загального користування, та ТЗ з об’ємом двигуна до 125 см3 або електродвигуном потужністю до 4 кВт.

Нагадаємо, що техогляд транспортних засобів хочуть ввести з 1 січня 2022 року.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні планують ввести дорожній збір з власників авто, машини яких перевищують рівень вихлопу.