RU  UA

Це буде тотальна війна: що чекає Росію в разі посилення агресії проти України

Сполучені Штати Америки готові розпочати проти Російської Федерації тотальну економічну війну в разі посилення агресії Кремля щодо України.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, коментуючи візит Державного секретаря США Ентоні Блінкена в Україну 6 травня.

"У випадку продовження агресії президента РФ Володимира Путіна щодо України це вже будуть не санкції, а тотальна економічна війна Про це говорили вже не раз і зараз під час візиту в Україну держсекретар США Блінкен це підтвердив", - розповів Піонтковський.

Він звернув увагу на те, що нещодавно введені президентом США Джо Байденом санкції щодо Росії стосуються інших питань, не пов'язаних з Україною.

"Введені після дзвінка Путіну санкції стосувалися втручання РФ у вибори, кібератак і тому подібне. США підуть на введення повного пакету санкційних обмежень в разі ескалації ситуації навколо України. Це буде тотальна економічна війна проти Росії - відключення від системи банківських платежів SWIFT, повне енергетичне ембарго Росії, зупинення будівництва газопроводу "Північний потік-2" і арешт активів російських оліграхів. Це буде покарання Росії в разі продовження агресії в Україні", - резюмував Піонтковський.