RU  UA

У США немає жодних ілюзій: у чому головний меседж візиту Блінкена в Україну

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час свого візиту до Києва передав головний меседж адміністрації президента США Джо Байдена для нашої країни. Він полягає у продовженні тенденції щодо повної підтримки України і недопущення розширення російської агресії.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, коментуючи візит Державного секретаря США Ентоні Блінкена в Україну 6 травня.

"У Вашингтоні зараз прекрасно розуміють небезпеку російського вторгнення в Україну і мають дуже реалістичний погляд на Москву. Там знають про всі наміри Кремля і з цього приводу позбавлені будь-яких ілюзій. Візит Блінкена в Києв продовжив ту тенденцію, яка намітилася на початку квітня перед дзвінком прзидента Байдена президенту Зеленському, коли всі американські високопосадовці дзвонили своїм колегам в Україну, щоб запевнити, що Україна ніколи не залишиться сам-на сам у протистоянні російській агресії", - розповів Піонтковський.

За його словами, зараз в Вашингтоні восторжествувала тверда позиція щодо підтримки України, не дивлячись на існування проросійських настроїв.

"Сьогоднішній візит Блінкена свідчить про те, що США не допустять розширення російської агресії в Україні. І це головний меседж, який доніс держсекретар США українській владі", - додав політолог.