RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

В Україні поліція придумала новий спосіб штрафувати водіїв

Закон чітко регламентує перелік підстав для зупинки транспортних засобів. Попри це, працівники поліції придумали схему для зупинки автомобіля у випадках, коли водій не порушує Правила дорожнього руху.

Про це повідомляє "Дорожній адвокат".

В українському законі чітко виписані причини, за якими співробітники поліції можуть зупинити транспорт на дорозі. Основною з цих причин є порушення Правил дорожнього руху.

Однак, поліцейські придумали нову схему, щоб зупиняти авто, коли для цього немає законних підстав. Під час руху вони перевіряють за базою МТСБУ, чи є в автомобіля з конкретним номерним знаком страховий поліс. При відсутності в базі такої інформації патрульні зупиняють транспорт, озвучуючи нову "підставу".

Видання розповіло історію водія, коли поліцейські зупинили його авто і попросили пред'явити страховий поліс. Причиною зупинки вони назвали відсутність інформації про виданий поліс в базі МТСБУ.

Попри заяву водія про незаконність зупинки його транспортного засобу, патрульні оштрафували його за відсутність поліса на 425 грн на підставі ч. 1 ст. 126 КУпАП.

Водій оскаржив спірну постанову в суді та виграв процес.

Суд прийшов до висновку, що поліцейський має право вимагати у водія пред'явлення документів в разі, якщо той вчинив правопорушення або безпосередньо при оформленні дорожньо-транспортної пригоди. Якщо вчинення правопорушення не зафіксовано належним чином, вимога пред'явити документи вважається неправомірною.

Раніше ми писали, коли в Україні з'являться платні дороги.