RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Як українцям дистанційно оформити пенсію: детальна інструкція

В умовах карантину подати заяву та оформити пенсію можна дистанційно.

На сайті Міністерства соціальної політики України представили детальну інструкцію.

Там уточнили, що оформити пенсію можна за допомогою подачі заяви і сканованих копій документів в електронному вигляді через веб-портал Пенсійного фонду.

Що потрібно для подачі заяви онлайн:

  • увійти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису або через систему електронної ідентифікації GOV ID;
  • в Особистому кабінеті вибрати розділ «Заява на призначення пенсії»;
  • заповнити запропоновану анкету і прикріпити до заяви скановані копії необхідних для призначення пенсії документів, перелік яких зазначений на веб-порталі, вказавши вид бажаного формату пенсійного посвідчення (паперового звичайного зразка або електронного у вигляді пластикової карти)
  • вибравши (за потребою) спосіб інформування за етапами обробки заяви, необхідно підписати заяву електронним кваліфікованим підписом. Заява автоматично передається до органу Пенсійного фонду.

В Особистому кабінеті ви зможете стежити за інформацією про стан обробки заявки і прийняття рішення про призначення пенсії.

В сервісний центр вам все ж прийти знадобиться, але вже після отримання повідомлення про призначення пенсії для перевірки наданих документів і отримання пенсійного посвідчення.

Нагадаємо, що з липня мінімальна пенсія українців підвищиться на 85 грн - до 1854 грн.