RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Криму окупанти під час обшуку розстріляли чоловіка - його дружина і син зникли: фото

В окупованому РФ Криму під час обшуку в селі Дубки у вівторок, 11 травня, застрелили громадянина Узбекистану, мусульманина Набі (Аюб) Рахімова.

Про це повідомила правозахисниця, активістка "Кримської солідарності" Лутфіє Зудієва на своїй сторінці у Facebook.

Як стало відомо, Рахімов заробляв на життя тим, що готував їжу для розговіння на Іфтар, напередодні його бачили Сімферопольському районі в Ак-Мечеті.

"За версією силовиків, він чинив опір під час обшуку, але вірити людям, які запроторили в тюрми вже більше 80 невинних людей - кримських татар, я ніколи не поспішаю. Його дружину Сохібу Бурханову разом з сином до цього часу не можуть знайти. Її відвіз після обшуку в їхньому будинку в селі Завітне Совєтського району Криму начальник відділення з питань міграції, - написала Зудієва, додавши фото дітей Рахімова. - 11-річна Муміна і 15-річний Так'юддін. Сьогодні вони та інші діти в цій сім'ї залишилися без батька".

За інформацією видання "Крим. Реалії", Сахибу Бурханову знайшли в Сімферополі в будівлі Слідчого комітету, їй надає юридичну допомогу адвокат Сіяр Панич.

Як повідомляв "Апостроф", суд в Криму засудив до шести років суворого режимуі року обмеження волікримського татарина Меджита Аблямітова.