RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Сезон-2021: які країни відкриті для українців, умови в'їзду і ціни турів

Для українців в цьому літньому сезоні будуть відкриті Туреччина, Албанія, Чорногорія, Єгипет, ОАЕ, Мальдіви і країни Африки. До них можуть також додатися або вже додалися Хорватія, Греція, Кіпр, Болгарія і Грузія.

Літаком, потягом, автомобілем: в Україні хочуть здешевити авіаквитки

Про це повідомляє ТСН.

Євросоюз може дозволити в'їзд громадянам країн, де хороша епідеміологічна ситуація. Що це означає? Якщо в Україні буде до 100 активних хворих на 100 тис. населення протягом останніх двох тижнів (хоча середній показник по ЄС поки 420 випадків на 100 тис.), а кількість тестувань буде перевищувати 300, наш безвіз буде розблоковано.

Умови

Кожна країна визначає для туристів свої критерії для в'їзду, проте вони схожі - наявність ПЛР-тесту, медстраховки і довідки, проте можуть бути нюанси. Якщо вирішили їхати у відпустку за кордон, обов'язково зайдіть на сайт tripadvisor.mfa (https://tripadvisor.mfa.gov.ua), який в минулому році створив МЗС, з онлайн-картою світу. Тут ви знайдете умови в'їзду в будь-яку країну світу.

Ціни

За даними моніторингу, в Туреччині тижневий бюджетний відпочинок за системою all inclusive буде коштувати мінімум 6 тис. грн / чол. Якщо брати готель берегової лінії з власним пляжем - від 8 тис. грн / чол.

Домініканська республіка. Різні туроператори пропонують тури від 21 тис. грн / чол. Мальовнича Чорногорія, яка відкрилася для українців і не вимагає ніяких тестів або страховок, доступна від 7 тис. грн / чол.

Відзначається, що через збитки, які понесли авіакомпанії і готельний бізнес, майже всюди ціни виросли. Уже немає квитків на лоукост за 9,99 євро (336 грн). Хоча недавно Ryanair пропонував квиток з Києва до Берліна за 4,99 євро (168 грн). Однак майже напевно, коли ЄС оголосить про відкриття кордонів, ціни істотно виростуть. Наприклад вже зараз квитки на Кіпр на червень Ryanair і Wizzair пропонують від 5 тис. грн, в Болгарію - від 3 тис. грн.

Читайте також матеріал "Апострофа": Відпустка 2021: як заощадити на відпочинку і що потрібно знати.