RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україну йде 30-градусна спека з грозами: свіжий прогноз

Синоптики дали детальний прогноз погоди в Україні до кінця тижня. Після похолодання, яке принесло дощі і заморозки, в Україну прийде справжнє тепло, однак опади триватимуть і надалі.

Після заморозків вдарить спека +30: синоптик здивував прогнозом на травень в Україні

Про це йдеться в прогнозі на сайті Українського гідрометцентру.

Так, у четвер, 13 травня, в Україні очікується хмарна з проясненнями погода з денною температурою від 16 градусів на заході України до 24 градусів тепла на сході. Вночі стовпчики термометрів показуватимуть 5-8 градусів тепла на більшій території країни, окрім Закарпаття, де буде 10-12 тепла. Дощі і грози очікуються в західних областях і на Хмельниччині.

П'ятниця, 14 травня, принесе значне підвищення денної температури повітря. Очікується до 18-21 градуса тепла на заході нашої країни, в південних і східних областях повітря прогріється до літніх +26-28 градусів. На заході, півночі і в центрі країни очікуються дощі і грози. Вночі очікується 9-12 градусів тепла, на сході вночі - 11-13 градусів тепла.

У суботу, 15 травня, грозовий фронт переміститься далі на схід і накриє центр України. Справжнє тепло до +28 градусів пануватиме лише на сході країни. На решті території країни вдень очікується температура на рівні 18-23 градусів, на півдні - до 24тепла. Вночі - 7-13 градусів тепла.

В неділю, 16 травня, на більшій території країни очікується значне потепління, а дощі і грози накриють всю територію України, окрім східних областей. Повітря прогріється до 23-29 градусів тепла, окрім західних областей, де буде трохи холодніше - 20-22 градусів тепла. Вночі термометри показуватимуть 7-13 градусів з позначкою "плюс".

У понеділок, 17 травня, більша половина території України перебуватиме під грозовим фронтом, хмарно з проясненнями і без опадів буде лише на сході. Температура повітря залишиться на рівні показників попередньої доби: 23-29 градусів тепла, окрім західних областей, де буде 20-22 градусів тепла. Вночі - 7-13 градусів тепла.

Як повідомляв "Апостроф", народний синоптик Леонід Горбань розповів, яким буде літо в 2021 році в Україні.