RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Процес затягується: коли в Україні стартує вакцинація від COVID-19 черги з "Дії"

Кампанія з вакцинації всіх бажаючих з електронної черги в "Дії" в Україні не почнеться в обіцяні терміни. Раніше повідомлялося про плани почати вакцинацію на найближчих вихідних.

Як заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" керівник розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України Мстислав Банік, поки Міністерство охорони здоров'я не готове до такого кроку.

При цьому він підтвердив, що відомство дійсно у вихідні планувало вакцинувати людей не з пріоритетних груп населення, а в порядку живої черги.

"Але ми ще чекаємо команду, коли це стартує. З боку "Дії" все готово, і як тільки нам скажуть, що пункти вакцинації готові і щоб ми їм передали списки і контакти людей, які хочуть отримати щеплення, то ми відразу це зробимо. але це точно буде не в найближчі вихідні, оскільки певна підготовча робота повинна відбутися з боку Міністерства охорони здоров'я і має бути необхідна кількість вакцини", - сказав Баник.

Як заявив головний санлікар Віктор Ляшко, МОЗ робитиме все можливе, щоб почати вакцинацію людей з черги в додатку "Дія".

За його словами, у листі очікування зараз 23,9 тисячі осіб, і цю кількість людей спробують вакцинувати в найближчі вихідні.

Нагадаємо, що чергова партія вакцини Pfizer повинна приїхати в Україну 17 травня.