RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У МОЗ розповіли, від якої вакцини найбільше побічних реакцій в Україні

В Україні з початку прищеплювальної кампанії від коронавірусу, яка стартувала 24 лютого, було зафіксовано 1 279 повідомлень про несприятливі події після імунізації.

Про це заявили в Міністерстві охорони здоров'я у відповідь на запит УП.

За даними відомства, несприятливі події після імунізації, включаючи побічні ефекти, зафіксували в 0,14% від загальної кількості щеплень - 1 207 випадків несерйозні, ще 72 - серйозні.

Відзначається, що несприятливим випадком після імунізації прийнято вважати будь-яку подію, що з медичної точки може вважатися несприятливою.

Найбільше несприятливих випадків зафіксовано після імунізації препаратом "Covishield" - 1 032 легких побічних ефектів і 56 серйозних випадків. Кількість повідомлень про побічні ефекти від даної вакцини становить майже чверть від загальної кількості всіх повідомлень, щеплень цим препаратом було проведено всього - 481 864.

Побічні ефекти після вакцинації препаратом "CoronaVac" були зафіксовані у 7 осіб, з них у 4 - серйозні випадки. Таку ж кількість реакцій нарахували після введення вакцини Comirnaty виробництва компанії Pfizer. Вакцину "CoronaVac" ввели 72 269 особам, "Comirnaty" - 53 311.

Після вакцинації препаратом "AstraZeneca" нарахували 168 осіб з легкими побічними ефектами і ще 9 серйозних випадків несприятливих подій після імунізації. Препаратом "AstraZeneca" вакцинували 275 177 громадян.

Нагадаємо, в Україні вакцинуватися від коронавірусу вже в найближчі вихідні зможуть не всі охочі, які записалися в чергу через "Дію", а тільки громадяни з пріоритетних груп.