RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україну йде індійський штам COVID-19: коли почнеться нова хвиля епідемії

В Україні поки що не зафіксували індійський штам коронавірусу, але, імовірно, вже влітку він буде стрімко поширюватися по країні.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Нинішня ситуація з захворюваністю COVID-19 може здатися легкою прогулянкою в порівнянні з тією небезпекою, яка потенційно загрожує нам з появою індійського штаму.

"Ми можемо говорити, що він (індійський штам, -" Апостроф ") точно буде. І це дійсність, і говорити треба правду. Зараз він вже зафіксований у країнах-сусідах - це Чехія, Польща та Румунія. І тому зрозуміло, що в кінцевому підсумку він з'явиться і в Україні", - заявив глава МОЗ Максим Степанов.

За словами старшого наукового співробітника Інституту біохімії НАН України Володимира Галицького, новий сплеск захворюваності прогнозується на першу половину літа. І, ймовірно, на той час в Україні вже встигне досить широко поширитися індійський штам (лінія B.1.617).

"Літня хвиля почнеться в кінці червня з піком на початку липня. До кінця липня захворюваність трохи впаде і перейде в затяжну осінню хвилю. Літня хвиля буде викликана сезонним підвищенням сприйнятливості до зараження коронавірусом, і можливо, до того часу в Україні з'явиться вже індійський штам у значній кількості. За даними поширення епідемії в Індії - щодня приблизно 400 тисяч нових випадків і 4 тисячі смертей - летальність індійського штаму становить приблизно 1%. Але ці дані можуть бути недооцінені", - розповів Галицький.

Як вплине новий штам на показники захворюваності - не складно прогнозувати. Адже відомо, що мутант більш заразний.

Читайте також матеріал "Апострофа", індійський штам вражає не тільки по легені і печінку, а й шлунково-кишковий тракт.