RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На Україну обрушилися потужні зливи і грози: скільки буде тривати негода

В Україну прийшла негода, 17 травня в країні очікуються грози з градом, а також поривчастий вітер. Така погода збережеться і в найближчі дні.

Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

Так, дощі по всій Україні очікуються щонайменше до п'ятниці, 21 травня. При цьому до 19 травня включно їх будуть супроводжувати грози. Після цього ще два дні дощі продовжаться, але грози припиняться. Температура повітря, яка 17 травня ще залишиться високою (вдень + 18 + 28 градусів), поступово знижуватиметься і до п'ятниці досягне +15 +22 градусів в денні години.

Як повідомили в прес-службі ДСНС, станом на 7 годину ранку 17 травня, в результаті ускладнення погодних умов (пориви вітру, дощ) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлені 120 населених пунктів в п'яти областях, а саме: Дніпропетровської - 59, Херсонській - 29, Кіровоградській - 27, Черкаській - 3 і Житомирській - 2. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Минулої ночі негода обрушилася на Мелітополь, пише ria-m.tv. Потужна злива супроводжувався градом розміром з гривневу монету. Він пошкодив зав'язь кісточкових.

Як повідомляв "Апостроф", раніше провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило розповів, що справжньої теплої погоди поки чекати не варто. Більш того, в кінці травня на українців чекає сильне похолодання, можливі заморозки.