RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Хакеру, який зламає "Дію", обіцяють заплатити мільйон: цікаві подробиці

Міністерство цифрової трансформації анонсувало запуск нового етапу пошуку вразливостей в додатку "Дія" в червні.

Про це повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Цифровизація", пише "Укрінформ".

"Ми сьогодні анонсували новий багбаунті, коли хакери з усього світу зможуть зламати копію "Дії" і ми за це заплатимо мільйон гривень", - сказав Федоров.

Відзначимо, Bug Bounty - це програма, за допомогою якої люди можуть отримати винагороду за знайдення помилок.

За словами Федорова, багбаунті почнеться в червні і триватиме шість місяців. Участь зможуть взяти всі бажаючі, незалежно від досвіду або кваліфікації.

Керівник з розвитку електронних послуг в Мінціфри Мстислав Банік уточнив, що для багбаунті створюється спеціальна копія додатку, в якій немає справжніх даних громадян.

Багбаунті з пошуку вразливостей в додатку "Дія" вже оголошувалося 8 грудня 2020года. Тоді була створена тестова версія додатка без персональних даних користувачів і інформації про них. Загальний призовий фонд склав майже 1 млн грн. Вразливостей, які б впливали на безпеку, виявлено не було.

Як розповідав "Апостроф", на порталі і в додатку "Дія" вже доступна найочікуваніша послуга - зміна місця реєстрації онлайн.