RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

"Вигнання з раю": як можна виселити колишніх топ-чиновників з Конча-Заспи

Якщо займатися виселенням певних осіб з державних дач, то робити це слід законно - тобто через суд.

Про це розповів "Апострофу" адвокат Ігор Чудовський.

Конча-Заспу - народу: чи вдасться Зеленському вигнати з держдач колишніх топ-чиновників

"Думаю, можна піти судовим шляхом, якщо мешканці не захочуть виселятися і віддавати ці держдачі. Або можна ухвалити зміни до базового закону про держслужбу з приводу гарантій вищим посадовим особам, які і живуть на цих дачах. Новий закон урізав б пільги і бюджетне фінансування колишнім чиновникам - у них є пенсія, зарплата, вони отримують адекватні компенсації. Потрібно зазначити, що мова йде про житло, яке, швидше за все, виділялося чиновникам першого рангу тільки на період проходження держслужби - так само, як медобслуговування в Феофанії, санаторно-курортне обслуговування тощо", - каже адвокат.

За його словами, влада може піти і шляхом українських комунальників, які відрізають світло і газ за несплату, а не йдуть до суду, і на цьому варіанти дій з держдачами не закінчуються.

"Можна запустити й приватизацію цих держдач, або передати їх під дитячі будинки, лікарні і так далі - це, до речі, була ідея президента ще на самому початку його терміну. Тобто, варіантів безліч, потрібна тільки політична воля", - резюмує Чудовський.

Раніше президент Володимир Зеленський наказав провести повний аудит земель і резиденцій в Конча-Заспі і Пущі-Водиці, встановивши перелік осіб, які там проживають, і підстави для їхнього перебування.