RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У скільки обійдеться українцю відпочинок в ОАЕ: ціни на дорогу з житлом і цікаві місця

Пандемія коронавірусу наклала свій відбиток на плани українців щодо літнього відпочинку. Однак в 2021 році можна вибрати варіанти відпочинку за кордоном. Приміром, в Об’єднаних Арабських Еміратах можна поєднати спокійний відпочинок на морі, екстремальні пригоди в горах та вивчення культури. Причому Абу-Дабі та Дубай – не єдині цікаві містя для туристів.

Видання LIGA.Life розповідає про умови подорожі і відпочинку в еміраті Рас-ель-Хайма (ОАЕ).

Рас-ель-Хайма (RAK) – це один із семи еміратів з однойменною столицею, який розташований на узбережжі Перської затоки та оточений гірським хребтом – Аль Хаджар. Тобто, Рас-ель-Хайма – це єдиний емірат, який має море, гори та неймовірну природу

У 2012 році влада емірату збільшила берегову лінію завдяки побудові штучного архіпелагу – Аль-Марджан (2,7 кв. км). Він складається з чотирьох островів, де розташовані готелі, пляжі, ресторани, клуби, спа та місця для відпочинку з дітьми.

Головна відмінність цього емірату – тут немає великої кількості туристів на пляжах та у визначних пам’ятках, що особливо важливо в умовах пандемії.

Карантинні обмеження

З початку травня 2021 року карантину в ОАЕ немає. Серед обмежень для туристів – носіння маски на вулиці і в приміщенні та дотримання соціальної дистанції в публічних місцях. Для подорожі в ОАЕ турист має зробити ПЛР-тест за 72 години до вильоту. Результати мають бути перекладені англійською мовою та містити мокру печатку. Не забудьте оформити міжнародну страховку, яка покриває випадок захворювання на COVID-19.

Після прильоту в аеропорт усі пасажири проходять безкоштовний ПЛР-тест. У мінілабораторіях потрібно вказати паспортні дані та номер телефону. Через 12 годин лабораторія надішле результати тесту через смс. ПЛР-тест треба буде зробити і за 72 години до вильоту з країни. Це можна зробити в RAK Hospital COVID-19 Screening Tent. Більшість готелів співпрацюють з лікарнею, тому пропонують безкоштовну здачу тесту.

Коли найкраще подорожувати в ОАЕ

ОАЕ - країна постійного тепла, тож, збираючись на відпочинок в ОАЕ, варто подумати про погодні умови. Температура взимку тут 18-25°C; весною – 25-35°C; влітку – до 40°C; восени – 25-36°C. Через високий рівень вологи на узбережжі Рас-ель-Хайми висока температура сприймається значно краще, ніж в Україні.

Найсприятливіший період для пляжного відпочинку – жовтень-листопад. Температура повітря коливається в діапазоні 32-36°C, а води затоки освіжають.

Подорожуючи на гірський хребет, пам’ятайте, що температура там значно нижча. Тому ввечері навіть влітку варто мати з собою кофту або куртку з довгими рукавами.

Транспорт

Прямих рейсів з України в Рас-ель-Хайма поки що немає. Якщо плануєте відпочинок самостійно, оберіть рейс у Дубаї. Прямі рейси курсують лише з Києва та Одеси від компаній МАУ, SkyUp, FlyDubai та Emirates.

Ціни стартують від 8000 грн за рейс Київ-Дубаї-Київ та від 9540 грн за рейс Одеса-Дубаї-Одеса. Тривалість польоту з Києва – 5 годин 10 хвилин, з Одеси – 4 години 45 хвилин.

Добратися з Дубая в Рас-ель-Хайму (110,3 км) можна, замовивши трансфер з аеропорту в готель. Ціна коливатиметься залежно від готелю. Якщо ви їдете від турагенства, то запитайте про цю умову у представника в Україні.

В ОАЕ ви можете орендувати авто - доступна компанія Careem, яка надає послуги таксі, оренди машини та доставки. Також можна скористатися сайтом Rentalcars.com. Ціни на оренду стартують від 1 233 грн на день.

Таксі (Dubai Taxi Corporation) Дубай-Рас-ель-Хайма коштуватиме від 1700 грн.

З червня 2021 року компанія МАУ відкриє прямий рейс "Київ-Рас-ель-Хайма". Рейси курсуватимуть двічі на тиждень – понеділок та четвер. Приблизна ціна та точні дати запуску поки невідомі.

Громадського транспорту в Рас-ель-Хаймі немає. Пересуватися містом можна за допомогою таксі та оренди машини. Наприклад, ціна на таксі від острова Аль-Марджан до центра міста – 350 грн.

Проживання

На території Рас-ель-Хайми є інтернаціональні готелі (Rixos та Hilton), а також локальні мережі. Ціни в них коливаються залежно від готелю, кількості людей в номері, його формату та додаткових послуг (харчування, бар, розважальна програма). Початкова ціна – 2 600 грн за ніч у двомісному номері.

Для бюджетних туристів є віддалені від берегової лінії готелі. Ціна за ніч – від 1000 грн. Обираючи такий вид житла, потрібно подбати про транспорт та харчування.

У Рас-ель-Хаймі також можна орендувати віллу, апартаменти або квартиру. Згідно з сайтом Airbnb, ціни на апартаменти стартують від 1050 грн за ніч.

Національна валюта

Національна валюта ОАЕ – дирхам. В торговельних центрах міста або в аеропорту є обмінники валют. Також в країні доступна безконтактна оплата картками VISA та MasterCard.

Одяг і традиції

Пам’ятайте, що ОАЕ – мусульманська країна, традиції якої варто поважати. Саме тому, відвідуючи публічні місця (мечеті, музеї, виставкові центри), одягайте закритий одяг. В таких місцях заборонені короткі спідниці і шорти, декольте та кофти з відкритими плечима. Жінкам варто мати при собі хустку на випадок відвідування мечеті.

Якщо ви відпочиваєте на території готелів, то суворих правил немає. Можете одягатися, як вам хочеться.

Історичні та релігійні пам’ятки

Форт Дайя – фортеця, побудована в ХІХ столітті. Це єдина фортеця в горах, яка збереглася до наших днів. Головна причина відвідати це місце – панорама на море, гори та пальмовий сад.

Фортеця Аль-Джазіра-аль-Хамра – залишки рибальського поселення. Наразі селище повністю спустошене і нагадує місто руїн. На його території можна помітити будинки з коралів та мушель, мечеть та ринок.

Мечеті: Мохаммеда Бін Саліма – найдревніша в місті, побудована на залишках мечеті XVIII століття.

Мечеть Шейха Заїда, яка є однією з найвпізнаваніших будівель в місті. Вона розташована неподалік від міської набережної, звідки відкривається чудовий краєвид на місто та гори.

Національний музей Рас-ель-Хайми – колишня резиденція панівної сім'ї емірату. Там представлені колекції артефактів, які розповідають про історію, архітектуру, сільське господарство та рибальство емірату.

Suwaidi Pearls – унікальна ферма перлин в Перській затоці. У давнину жителі Рас-ель-Хайму займались ловлею перлин. У 2005 році онук останнього ловця перлин заснував ферму, де їх вирощують. Туристи можуть відправитись туди на спеціальному автентичному кораблі з порту району Al Rams.

Працівники проведуть екскурсію фермою, розповідаючи про історію ремесла, сучасні методи вирощування та навіть покажуть, як дістають перлину з мушлі. Туристи зможуть купити прикраси, перлини, а також насолодитися безкоштовними фініками, чаєм, кавою та водою.

Набережні

Al Qawasim Corniche – найпопулярніша вулиця міста, яка є ідеальною для піших прогулянок, пробіжок та катання на велосипеді і електросамокатах.

Al Rams Corniche – набережна з чудовим краєвидом на затоку та гори. Там знаходиться порт, звідки можна відправитись на ферму перлин.

Al Marjan Corniche знаходиться на однойменному острові. Це популярне місце відпочинку з дітьми. Також вздовж набережної є оренда електросамокатів та велосипедів.

Відпочинок в пустелі

Al Wadi Equestrian Adventure Centre – іподром в пустелі, де можна здійснити прогулянку верхи.

Бедуїнські селища: Bassata Desert Village, The Dunes та Bedouin Oasis Desert Camp. На їхніх територіях доступні катання на квадроциклах та сноуборді, вечеря в арабському стилі та ночівля в автентичних будинках.

Гірський відпочинок

Гірський хребет Аль-Хаджар – це головна туристична принада емірату. Саме тут розташована найвища точка ОАЕ – гора Джебель Джейс – 1934 метри над рівнем моря.

До вершини веде автомобільна дорога, тому рекомендую взяти в оренду автомобіль. Це дасть вам можливість вільно зупинятися на будь-які точці гірського серпантину.

Також гори підійдуть для пішого туризму, велосипедної їзди та скелелазіння.

Раніше "Апостроф" розповідав про маловідомі курорти на Азовському узбережжі та вартість такого відпочинку.