RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Дивом залишився живим: подробиці та нові фото обстрілу житлового будинку в Пісках

На Донбасі чоловік з населеного пункту Піски дивом залишився живим, після того, як російсько-окупаційні війська "Л/ДНР" вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли житловий будинок місцевого жителя.

Про це повідомляє Операція об'єднаних сил у Facebook 22 травня.

Фото: Facebook/Операція об'єднаних сил

Так, о 6.55 у двір одного з місцевих мешканців влучила міна, при цьому вибуховою хвилею було вирвано ворота та пошкоджено огорожу.

Фото: Facebook/Операція об'єднаних сил

Господар вибіг на вулицю, щоб подивитися що сталося і саме цим врятував собі життя, адже наступна міна влучила в будинок: пробила дах та здетонувала на горищі, внаслідок чого було зруйновано стелю вітальні та пошкоджено осколками інші кімнати житлового будинку.

Фото: Facebook/Операція об'єднаних сил

Як передає Операція об'єднаних сил, стріляла російська сторона із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм.

Фото: Facebook/Операція об'єднаних сил

"Українською стороною СЦКК проведено фотофіксацію та верифікацію чергового злочину російсько-окупаційних військ проти мирного населення на українській землі. Внаслідок проведеної роботи було встановлено факти численних пошкоджень будинку та прилеглого домогосподарства по вулиці Олімпійська 7 в Пісках", - йдеться у повідомленні.

Фото: Facebook/Операція об'єднаних сил

Також Операція вкотре наголосила, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Як "Апостроф" раніше повідомляв, 22 травня, на Донбасі снайпер поранив бійця ЗСУ, наразі лікарі борються за його життя.