RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У скільки українцям обійдеться відпочинок в Албанії: ціни, курорти і умови в'їзду в країну

У 2021 році однією з найпопулярніших країн для відпочинку може стати Албанія. - курорти там стають привабливим за цінами, якістю відпочинку та умов в'їзду.

У скільки обійдеться відпочинок в Албанії і які курорти краще відвідати у крані двох морів, пише "РБК-Україна".

Ця країна першою відкрила кордони для українських туристів після пандемії. Більш того, в'їзд дозволений без ПЛР-тесту і візи

"За минулий рік Албанію відвідало стільки наших туристів, що там відкрили Почесне Консульство України. І навіть перший чартер з України після карантину полетів саме в цю прекрасну балканську країну. А цього року, судячи з кількості рейсів, рекорд буде побитий", - відзначає засновниця туристичної компанії "SPA & Travel Expert" Олександра Панамарчук.

Найяскравіші 5 місць з екскурсіями в Албанії

Місто Берат. Внесений до Списку ЮНЕСКО як зразок добре збереженої міської забудови часів Османської імперії, має свою цікаву історію. З цитаделі відкриваються дивовижні види, а всередині знаходяться кілька храмів і зібрання історичних артефактів. Улюблене місце для фотосесії албанських молодят.

Місто-заповідник Бутринті. Це заповідник просто неба, розташований навпроти грецького острова Корфу. Також входить до числа об'єктів ЮНЕСКО. Там виходять приголомшливі фото - в місті, якому понад 2500 років.

Джерело "Блакитне Око". Має таку назву через свого чарівно-блакитного кольору води.

Джерело "Блакитне Око"Фото: РБК-Україна

Фортеця Розафа. Фортеця розташована в оточенні річок Дрин і Боян, і підноситься на скелястому пагорбі. Побудована ще в III до нашої ери, має свою легенду. Три брати ніяк не могли звести фортецю - вона весь час руйнувалася. І тоді вирішили вони принести жертву небесам. Після довгих роздумів брати вибрали дружину молодшого брата - прекрасну Розафу. Коли їй повідомили цю новину, вона сказала: "Замуруйте мене так, щоб я могла годувати свою дитину". І Розафа була живцем замурована разом зі своїм сином.

Селище Ксаміл. Нагадує Мальдіви блакитним кольором води, білосніжним піском і нежилими острівцями. Дешевше і ні чим не гірше.

"У травні - це екскурсії, просто зміна обстановки, подихати морем і смачно поїсти. З теплими басейнами є буквально пару готелів, і ті - 5 зірок. Повітря зараз вже + 23-28 градусів. Море вже +18. Через місяць буде комфортно купатися. А ось з дітками краще летіти ближче до середини червня, щоб вода прогрілася ще більше", - пояснює спеціалістка.

Зазвичай пляжний відпочинок в Албанії починається з 10 червня. Цього року через обмеженого вибору країн запустили такі ранні рейси, каже фахівець.

"Люди дуже втомилися від карантину і від чотирьох стін вдома, вони з радістю їдуть в нові місця. Тим більше, що цінник в Албанії дуже помірний. Наприклад, туристи надіслали фото страв, які вони замовили в ресторані. Асорті морепродуктів на фото коштує 25 євро! У Словенії це коштувало б 50 євро, а в Італії від 70 євро", - сказала Панамарчук.

У цій країні більше пропозицій ціна-якість. Наприклад, недорогі продукти харчування і дуже смачні морепродукти.

Який курорт вибрати + ціни

ДурресФото: РБК-Україна

Дуррес. Ідеально для відпочинку з дітьми. Знаходиться всього в 40 км від аеропорту. Курорт має широкі піщані пляжі, багато зелені. Адріатичне море тут неглибоке, вода добре прогрівається. У місті безліч кафе, барів, ресторанів, магазинів, клубів і пам'яток.

Відпочинок в якісних 4 * готелях з перельотом, страховкою, трансфером, харчуванням "сніданки" обійдеться в кінці травня від 31 тисяч гривень за 7 ночей на двох.

Влера. Підійде всім. Один з найпопулярніших курортів - місце зустрічі двох морів Адріатичного та Іонічного. Там красиві гори, мальовнича набережна, ресторани з морепродуктами. Їхати від аеропорту 2,5 години.

Відпочинок в якісних 4 * готелях з перельотом, страховкою, трансфером, харчуванням "сніданки" обійдеться в кінці травня від 27 тисяч гривень за 7 ночей на двох.

Саранда. Курорт підійде для активних мандрівників. Це самий сонячний курорт на Іонічному морі. Їхати від аеропорту 5 годин, але воно того варто, запевняє фахівець. Адже звідси рукою подати до грецького острова Корфу, джерела "Блакитне око", стародавнього міста Бутринт і до "албанських Мальдів" - курорту Ксаміл.

Відпочинок в якісних 4 * готелях з перельотом, страховкою, трансфером, харчуванням "сніданки" обійдеться в кінці травня від 28 тисяч гривень за 7 ночей на двох.

При цьому мінімальні ціни на курорти Албанії в кінці травня на одну людину з перельотом, проживанням зі сніданками, страховкою і груповим трансфером виглядають так:

  • Дуррес: 3 * + - від 11 тисяч гривень;
  • Вльора: 4 * + - від 11 500 гривень;
  • Саранда: апартаменти - від 11 700 гривень;
  • Ксаміл: апартаменти 2 * - від 12 тисяч гривень.

Раніше "Апостроф" розповідав, що фахівці опублікували ТОП розкручених курортів на Чорному морі, де українці можуть економно відпочити.