RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Розвідка Британії отримала гучні дані про походження коронавірусу: що відомо

У британській розвідці допускають, що пандемія коронавірусу могла виникнути через витік вірусу з лабораторії в Ухані. Зараз цю версію опрацьовують разом з американськими розвідниками.

Про це повідомляє The Sunday Times.

Розвідники вивчають, чи міг статися витік вірусу з Уханський інституту вірусології.

"У зв'язку зі значним загостренням напруженості у відносинах з Пекіном вони розслідують можливий витік з Уханьского інституту вірусології, який, як гнівно наполягає Пекін, не був джерелом вірусу, який викликав більше 3,5 мільйонів смертей і все ще бушує у всьому світі", - йдеться в повідомленні.

Нещодавно The WSJ повідомляло з посиланням на джерела в американській розвідці про захворювання трьох співробітників інституту. Вони захворіли і звернулися за допомогою ще в листопаді 2019 го - в розвідці припустили, що мова могла йти про COVID-19. У Китаї такі заяви назвали «повною брехнею».

При цьому Times пише, що, ймовірно, експерти скептично ставляться до шансів знайти текстове повідомлення, документ або лист на електронну пошту, що підтверджує витік з лабораторії.

Нещодавно відновилася дискусія про походження вірусу. Зокрема, в США колишній головний епідеміолог країни і головний радник президента США з інфекційних захворювань Ентоні Фаучи і керівник Центру з контролю і профілактики захворювань Рошель Валенськи не впевнені в природне походження коронавірусу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, розвідка США дізналася про важку хворобу трьох вчених з Уханьского інституту до пандемії COVID-19.