RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Боротиметься з "Північним потоком-2": у глави "Нафтогазу" з'явилася нова радниця

У голови правління "Нафтогазу" з'явилася нова радниця з міжнародних питань - Світлана Заліщук.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці "Група Нафтогаз".

Відзначається, що вона займеться взаємодією "Нафтогазу" з міжнародними партнерами і виконуватиме представницьку функцію високого рівня. В її пріоритети буде входити також протидія "Північному Потоку-2".

"Необхідна мобілізація всіх гілок української влади і чітка і послідовна координація з нашими міжнародними партнерами, які розуміють небезпеку російської труби для всієї Європи. Такими поки я бачу пріоритети своєї роботи", - прокоментувала Заліщук своє призначення.

Світлана Заліщук має досвід роботи в сфері міжнародних відносин. Вона працювала зовнішньополітичним радником прем'єр-міністра і віце-прем'єра з європейської і євроатлантичної інтеграції. Була народної депутаткою VIII скликання і очолювала підкомітет з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Верховної Ради з міжнародних відносин. Також була членом українських делегацій в ПАРЄ і парламентському комітеті Асоціації з ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що позиція німецького уряду щодо проекту газопроводу "Північний потік-2", з якого нещодавно зняли санкції, після федеральних виборів восени може змінитися.