RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Все може змінитися після виборів: дипломат дав прогноз про долю "Північного потоку-2"

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що позиція німецького уряду щодо проєкту газопроводу "Північний потік-2", з якого нещодавно зняли санкції, після федеральних виборів восени може змінитися.

Про це він заявив в інтерв’ю Berliner-Zeitung, комментуючи питання, чи сподівається він на іншу позицію федерального уряду з приводу "ПП-2" після федеральних виборів, пише УНН.

"Зелені" чітко дали зрозуміти, що вони проти "Північного потоку-2". Вони не можуть поступитися цією позицією, не втративши довіру до себе. "Вільна демократична партія" хоче мораторій на будівництво. ХДС розділився з цього питання. Але противників стає все більше, і для нас "Північний потік-2" ще не закінчений. Цілком може бути, що після виборів відбудеться переосмислення", - зазначив Мельник.

За словами посла, це питання також має важливий аспект з огляду на безпекову політику. Як пояснює Мельник, трубопроводи в Україні створюють позитивну взаємозалежність між Росією, Україною та Німеччиною, яка має стабілізуючий ефект.

"Втрата їх може значно збільшити ризик нового втручання Росії", - уточнює він.

Зазначимо, що вибори в Бундестаг відбудуться 26 вересня 2021 року.

Як раніше ми писали, президент США Джо Байден заявив, що США не блокуватимуть будівництво "Північного потоку-2" шляхом застосування санкцій до ключової німецької компанії-учасника будівництва з двох причин.