RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Європі потрібні українці: експерт озвучив обнадійливі новини для заробітчан

У Європі найближчим часом істотно зросте попит на працівників з України.

Про це з посиланням на прогноз президента Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника повідомляє "Україна 24".

Воскобойник зазначив, що попри коронавірусні обмеження торік трудова міграція українців майже не скоротилася. Він привів у приклад Польщу, яка видала близько 1 млн 800 тис. дозволів на роботу нашим співвітчизникам.

Експерт підкреслив, що польський уряд змінює своє законодавство, щоб українські заробітчани не тільки приїжджали самі, але привозили з собою свої сім'ї. За його словами, мова вже йде про еміграцію.

"Німеччина, на відміну від Польщі та Чехії, дуже жорстко поставилася до карантинних обмежень. Трудова міграція туди майже нульова, якщо ми говоримо про звичайну легальну міграцію", - заявив Воскобойник.

При цьому він звернув увагу на те, що нелегальних мігрантів у Німеччині не стає менше.

В цей час німецький уряд докладає зусиль для спрощення видачі Blue Card. Цей документ полегшує умови працевлаштування кваліфікованим трудовим мігрантам.

Експерт спрогнозував, що через таку політику європейських країн Україна "буде в найближчі роки відчувати жорстку конкуренцію за фахівців".

Раніше "Апостроф" писав, скільки українці отримують на заробітках в Польщі.