RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Скільки українці отримують на заробітках в Польщі: названо цифри

Польща не тільки є дуже популярною країною серед українців, які заробляють гроші за кордоном, але і єдиною державою, яка не закрила в'їзд для українських заробітчан під час пандемії.

Про це розповіла директор департаменту рекрутації компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal (Польща) Анна Джоболда, пишуть "Українські новини".

У 2021 році мінімальна ставка в Польщі зросла до 13,78 злотих нетто за годину (нетто - сума після відрахування всіх податків). Це означає автоматичне підвищення зарплати для працівників в цьому році в середньому на 300 злотих / місяць.

Українці, що працюють на виробництві, заробляють 2,5-4 тис. злотих (18,5-30 тис. гривень) в залежності від того, працюють вони 8 або 12 годин на добу. Аналогічні зарплати і на логістичних складах, де ставка становить 13,8-14,5 злотих / год, або на підприємствах харчової промисловості.

А ось висококваліфіковані працівники, наприклад зварювальник або електрик, отримують більше - 3,5-4,5 тис. злотих на місяць (26-33 тис. гривень).

Так як на виробництві є стабільний попит на робочу силу, більшість українців трудяться там. Це підприємства харчової промисловості - рибозаводи, м'ясокомбінати, виробництво заморожених продуктів, а також логістичні склади, де в пандемію стабільно багато роботи. Також працюють наші співвітчизники і на підприємствах електроніки та меблевої галузі.

До пандемії багато заробітчан працювали в сфері послуг - готелях, ресторанах, кафе. Під час карантину багато з них були змушені перейти на роботу на виробництві. Однак з послабленням карантинних обмежень та відкриттям готелів і закладів гастрономії, попит на працівників в цих галузях знову почав рости і українці знову обирають роботу і в сфері послуг.

Раніше "Апостроф" розповідав реальні історії українських заробітчан, які залишилися без роботи через пандемію.