RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Скільки людей отримали щеплення в перші дні роботи центрів вакцинації: названі цифри

У Києві, Одесі та Львові запрацювали перші пілотні центри масової вакцинації проти COVID-19. Усього за два дні там було щеплено 4849 людей.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України у Facebook.

Зазначається, що щеплення проводилися вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac. Бажаючих вакцинуватися обслуговувала 21 мобільна бригада. Усього за два дні там було вакциновано 4849 людей.

У Києві центр відкрився на базі Міжнародного виставкового центру, у Львові - стадіону “Арена Львів”, в Одесі - стадіону Одеської юридичної академії.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, відкриття центрів масової вакцинації за алгоритмом, розробленим Міністерством, це, перш за все, відповідальність міських голів та органів місцевого самоврядування.

Він наголосив, що у світі людей вакцинують в театрах, музеях і навіть церквах та центрах паломництва.

“Коли Україна отримає велику кількість вакцини, саме завдяки таким центрам ми зможемо щепити максимальну кількість людей та наблизитися до нашої спільної мети - перемоги над хворобою”, - резюмував Ляшко.

Центри масової вакцинації на перших етапах працюватимуть у вихідні дні. У них щеплюватимуть громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти коронавірусу через додаток "Дія" або через контакт-центр МОЗ.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я розповів про проблеми з вакцинацією в Україні.