RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Суд змінив вирок активістові Стерненку

У понеділок, 31 травня, Одеський апеляційний суд замінив засудженому за викрадення людини активісту Сергію Стерненку покарання у вигляді 7 років позбавлення волі на 3 роки "умовного" ув'язнення з випробувальним терміном 1 рік.

Про це повідомили з залу суду в Telegram-каналі PavlovskyNews.

У рішенні, яке було оголошено колегією суддів Одеського апеляційного суду, сказано, що звинувачення належним чином не змогло довести факт насильства з метою заволодіння грішми, яке нібито вчинив Стерненко. Окрім того, у потерпілого були "нестиковки" в показаннях в судах першої та другої інстанції.

Зокрема, апеляційний суд виправдав Сергія Стерненка за ст. 187 КК України (розбій), а за ст. 146 ККУ (викрадення людини) визнав винним, проте покарання не було застосовано через закінчення термінів для притягнення до відповідальності.

За ст. 263 КК України (незаконне володіння зброєю) Стерненка було визнано винним. Саме за це правопорушення він буде відбувати покарання у вигляді 3 років "умовного" ув'язнення випробувальним терміном 1 рік, під час якого він зобов'язується не здійснювати нових правопорушень.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський суд Одеси визнав винним у викраденні людини колишнього лідера одеського відділення "Правого сектора" Сергія Стерненка. Його засудили до 7 років і 3 місяці позбавлення волі. Як покарання суд призначив також конфіскацію половини майна Стерненка і прийняв рішення про взяття активіста під варту в залі суду.

Як повідомляв "Апостроф", глава Приморського районного суду міста Одеси Сергій Кічмаренко, розповів, що по вікнах його кабінету 17 травня стріляли. Цей суд виносив вирок у справі Сергія Стерненка.