RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Де відпочити на Чорному морі 2021: кращі місця на будь-який смак і гаманець

Все більше українців відкривають для себе мальовничі місця і маловідомі курорти в Україні. Зокрема, у 2021 році більше половини українців планують провести свій літній відпочинок на батьківщині - в Карпатах, на Азовському і Чорному морі.

"Апостроф" розповідає, на які морські курорти можна поїхати влітку і про вартість відпочинку на них.

Одеська область

Традиційно найпопулярнішим місце відпочинку в Україні на морі - є місто Одеса і курорти Одеської області, де є розвинута інфраструктура, багато баз відпочинку і готелів на будь-який смак і гаманець, а також багато інших розваг. В Одесі можна помилуватися архітектурою, насолодитися кулінарним розмаїттям в гастротурах, розважитися в пляжних клубах і скупатися в морі на чистих пляжах.

Затоку називають другим найпопулярнішим місцем відпочинку в Одеській області, яке підходить, зокрема, для відпустки з дітьми. Це курортне селище з численними готелями з басейнами, аквапарками, пансіонатами, також відпочивальники можуть обрати на свій вибір проживання у приватному секторі. В Затоці чисті пляжі і тепле море, також тут можна знайти напівпустельні ділянки пляжної лінії для тихого відпочинку. Ціни - одні з найвищих на Чорному морі.

Чорноморськ - портове місто з облаштованими пляжами, які, як і пляжі Затоки теж мають Блакитний прапор. Це місце часто обирають для відпочинку з дітьми. В Чорноморську розвинута інфраструктура: багато магазинів, парків і дитячих майданчиків. Вартість відпочинку в Чорноморську трохи дешевша за Затоку.

Херсонська область

В Херсонській області туристи найчастіше вибирають для свого відпочинку курорти Залізний порт, Лазурне і Скадовськ. Залізний порт і Лазурне - селища з широкими піщаними пляжами і добре організованою інфраструктурою. Відпочинок на цих курортах в порівнянні з Одесою і Затокою буде значно дешевши, але ціни будуть залежати від близькості до моря і пляжів.

У Залізному порту широка прибережна смуга з великою кількістю ресторанів і клубів, є безліч водних розваг. Орендувати житло можна в готелях, в пансіонатах, в приватних котеджах або кімнатах.

В Скадовськ їдуть для сімейного відпочинку - курорт має чисті мілководні пляжі із завізним піском. Звідси можна поїхати на екскурсію або в кемпінг на острів Джарилгач, який називають "українськими Мальдівами".

Лазурне підходить для спокійного відпочинку з дітьми. На цьому курорті довга пляжна лінія, спуск у воду пологий. Як і на сусідніх курортах, буває навала медуз. Тут можна легко знайти недороге житло в приватному секторі або невеликих готелях.

Азовське море

Азовське море тепліше за Чорне через свою невелику глибину. На багатьох найпопулярніших курортах тут пологі пляжі, де є і мілини, і глибини для плавання. Туристи цінують місцеві курорти за широкі піщані береги і додаткові природні особливості – наприклад, мінеральні джерела або грязі.

Арабатська стрілка - один з найпопулярніших курортів в Херсонській області. З іншого боку Арабатська стрілка омивається затокою Сиваш, з іншого - Азовським морем. В селищах Генічеська Гірка, Щасливцеве і Стрілкове відпочивальники можуть також і оздоровитися за допомогою грязелікування. Ціни на Арабатській стрілці можна знайти в будь-якій категорії, але переважно відпочинок виходить бюджетним.

Бердянськ і Бердянська коса - ще один з найпопулярніших курортів на Азовському морі. Завдяки хорошій інфраструктурі портове місто Бердянськ є популярним курортом. Пляжів там небагато, тому деякі туристи селяться на околицях або вирушають на саму Бердянську косу. Дальню частину Бердянської коси вибирають любителі напівдикого відпочинку.

Запорізька область

Ще один популярний курорт розташований в Запорізькій області - це Кирилівка, де безліч зручних пляжів як для дорослих, так і для дітей. У Кирилівці є хороші готелі, санаторії, аквапарк і дельфінарій, супермаркет, кафе, пошта і автостанція.

До селища прилягають коси - Федотова (з Бірючим "островом") і Пересип, де можна розміститися дешевше. Відпочинок в Кирилівці деяким туристам може здатися дорогим в порівнянні з іншими азовськими курортами.

Раніше "Апостроф" розповідав про маловідомі курорти Азовського узбережжя з чудовими краєвидами та чистими пляжами, де можна відпочити влітку.