RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вони билися за Україну: фото і прізвища українських бійців, які загинули в травні

У травні 2021 року в результаті прицільних ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ загинули 6 українських військовослужбовців, троє з них були вбиті кулею снайперів.

Про це повідомляє сайт "Новинарня".

За підрахунками журналістів, ВСУ втратили трьох пересічних солдата, двох сержантів і одного офіцера. Найстаршому із загиблих виповнилося 42 роки, наймолодшому - 22.

Двоє загиблих були військовослужбовцями 58-ї мотопіхотної бригади, інші служили в 81-ї аеромобільній, 53-й і 93-й механізованій та 128-й гірничо-штурмовій.

Дмитро Товчигречка

Народився 28 лютого 1984 року в Кривому Розі. У мирному житті майже 20 років пропрацював на рудозбагачувальних підприємстві РОФ-1 (Північний гірничо-збагачувальний комбінат) .В січні 2021 року підписав контракт на службу в Збройних силах. Служив старшим солдатом, механіком-водієм механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр".

Загинув під час першої ротації на передову в Донецькій області під час обстрілу з РПГ і стрілецької зброї. Осколкове поранення в області серця не залишило медикам шансів врятувати його життя.

Похований в Кривому Розі, де у нього залишилися мати і дружина.

Сергій Коробцов

Народився 2 липня 1998 року в Коростені Житомирської області. Після строкової служби підписав контракт з ВСУ. Закінчивши курси операторів БПЛА, почав службу в 58-й окремій мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського як солдат, розвідник 3-го розвідувального відділення 2-го розвідувального взводу розвідувальної роти.

Відслужив на передовій чотири місяці. Загинув 6 травня під час обстрілу позиції ВСУ біля селища Піски Донецької ворожим снайпером. Куля потрапила в голову.

Похований в селі Ушомир під Коростенем. Залишилися дружина і маленький син.

Юрій Опришко

Народився 12 листопада 1978 року в селі Ялинці Кременчуцького району Полтавської області. У 2015 році був мобілізований, через рік повернувся додому. У 2019 повернувся в армію - служив за контрактом в штурмовому батальйоні "Айдар" на посаді головного сержанта штурмового взводу.

Наскрізне поранення в потилицю отримав в свій останній день на передовій, 9 квітня, поблизу Старогнатівці в Донецькій області.

Проходив лікування в Маріуполі і Львівському госпіталі. 7 травня серце 42-річного воїна зупинилося.

Похований в Ялинцях. Залишилися дружина, 4-річна дочка і 20-річний син.

Віктор Городниченко

Народився 19 лютого 1996 в селі Покровська Багачка на Полтавщині. Жив в Ромодані Миргородського району. Був покликаний в армію в 2016 році. Прослуживши три роки в 36-й бригаді морської піхоти, перейшов в десантно-штурмові війська. Був старшим солдатом, старшим навідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки десантно-штурмової роти 5-й батальйонно-тактичної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади.

Був поранений 28 квітня поблизу Зайцева в Донецькій області кулею ворожого снайпера. Помер в госпіталі в Харкові 8 травня.

Похований у Миргороді на Алеї Героїв міського кладовища. Залишилися мати, брат, дружина і дочка.

Павло Колесник

Народився 23 березня 1982 року в селі Нове (тепер - Седнівська ОТГ Чернігівського району) на Чернігівщині. До мобілізації працював трактористом. У вересні 2019 підписав контракт на службу в ЗСУ. Служив у званні сержанта старшим водієм мотопіхотної роти 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Виговського. Загинув під Донецьком 13 травня від кулі снайпера.

Похований в селі Нове. Залишилися дружина і 16-річна дочка.

Максим Польовий

Народився 18 грудня 1984 року в селі Юхимівці Волочиського району Хмельницької області. Майор, заступник командира 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону 128-ї Закарпатської бригади. Воював з початку російської агресії в 2014 році, пройшов бої за Луганський аеропорт, Дебальцеве, Старогнатівці, Новотошківське, Перемогу та інші населені пункти. Під час артилерійського обстрілу поблизу Станиці Луганській був поранений, після лікування повернувся в армію.

Загинув вранці 27 травня в результаті снайперського пострілу поблизу Новотошківське на Луганщині.

Похований в Наркевичах. Залишилися батьки, брат, дружина і двоє синів - у віці 11 і один рік.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 28 травня, на Донбасі під час обстрілу бойовиків у двір одного з будинків мирного жителя селища Гранітне потрапили міни.