RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

В Ізраїлі заявили про серйозну "побочку" після вакцини Pfizer: що відомо

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю визнало, що невелика кількість випадків запалення серця - міокардиту у людей, які отримали вакцину COVID-19 від Pfizer, може бути пов'язана з вакцинацією.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Ізраїльські медики відзначили, що випадки міокардиту - запалення серця спостерігалися в основному у молодих чоловіків, які отримували щеплення вакциною Pfizer.

Всього в країні було зареєстровано 275 випадків міокардиту у період з грудня 2020 року по травень 2021 року серед понад 5 мільйонів щеплених людей. Більшість пацієнтів, які перенесли запалення серця, провели в лікарні не більше чотирьох днів, і 95% випадків захворювання були класифіковані як легкі.

"Існує ймовірний зв'язок між прийомом другої дози (вакцини Pfizer) та появою міокардиту серед чоловіків у віці від 16 до 30 років", - йдеться у повідомленні медиків.

В свою чергу в оприлюдненій компанією Pfizer заяві зазначено, що їм відомо про спостереження ізраїльських медиків за міокардитом, однак при цьому причинно-наслідкового зв'язку з вакциною компанії не встановлено.

Нагадаємо, Ізраїль є світовим лідером щодо впровадження вакцинації, наразі близько 55% населення Ізраїлю вже отримали щеплення.

Як повідомляв "Апостроф", Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) схвалила використання вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac, щеплення якою зараз проводять, зокрема, і українцям.