RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Чорний грибок" атакував Індію, Єгипет та Ірак: чи є ризики для українців і що потрібно знати

Мукоромікоз - так званий чорний грибок- вийшов з меж Індії і поширюється в Єгипті та Іраку. В Україні лікарі кажуть про схожий грибок у перехворілих на COVID-19.

Про це пише "Сегодня".

В Україні мукоромікозу не фіксували. Однак знаходять інший, не менш небезпечний грибок - аспергільоз, який вражає тих, хто тяжко хворів COVID-19 і не тільки.

"Мукоромікозу я у нас не зустрічала. Але в Україні є інше грибкове захворювання - аспергільоз. Це захворювання не тільки що з'явилося, воно було і до коронавірусу", - зазначила лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні №17 Світлана Гук.

Шанси вижити з мукоромікозом - 50%. В Індії померлих спалювали на вулицях через переповненість крематоріїв.

Носієм грибка Аспергіли, який викликає аспергільоз, може бути кожен. Частинки цих грибів всюди: в повітрі, в грунті, в приміщеннях, на їжі, кажуть лікарі.

За словами вчених, чорний грибок не пов'язаний з COVID-19. А з'являється грибок через лікування препаратами, які пригнічують імунітет. Виявити грибок на початкових етапах дуже складно. У здорової людини імунітет сам справляється з грибком, не даючи йому розвиватися.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 3 червня, зафіксовано 2 266 нових випадків коронавірусу.