RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Популярна серед українських туристів країна може ввести COVID-паспорти: що відомо

27 країн-членів Євросоюзу домовилися про введення ковід-паспортів для відновлення туризму, і популярний серед українських туристів Єгипет, ймовірно, також піде на цей крок.

Про це розповів глава Управління по просуванню туризму Єгипту Ахмед Юсеф, пише "РБК-Україна".

Разом з тим, він наголосив, що на даний момент немає єдиного формату таких документів в туристичному співтоваристві.

За словами Ахмеда Юсефа, нещодавно він відвідав важливу виставку з туризму в Іспанії, де мова серед іншого йшла і про COVID-паспорти, проте країнам тільки належить виробити єдину думку про те, як будуть використовуватися такі документи.

"Але можу сказати точно: які б не були прийняті механізми для туризму та переміщення між країнами в майбутньому, Єгипет не буде стояти осторонь. Ми не будемо вводити якісь свої окремі правила. Ми приймемо загальний стандарт таких документів і в нашій країні", - заявив він.

Відзначимо, на сьогоднішній день для в'їзду в Єгипет необхідно мати довідку про негативний тесті на коронавірус, зроблений не раніше ніж за 72 години до прибуття. Документ повинен містити підпис лікаря, дату проведення тестування, печатку клініки або її QR-код.

Раніше "Апостроф" розповідав, де можна відпочити з дітьми за кордоном цього літа і які документи потрібно підготувати для в'їзду.