RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Куди можна поїхати на відпочинок з дітьми в 2021 році: перелік країн і умови в'їзду

Через кілька днів настане літо - сезон подорожей і відпусток. В умовах пом'якшення карантинних обмежень можна відправитися на закордонні курорти.

"Апостроф" розповідає, де можна відпочити з дітьми за кордоном і які документи потрібно підготувати.

Перш за все для перетину кордону неповнолітнім необхідно мати закордонний паспорт дитини. Важливо, щоб термін його дії був актуальним і не закінчувався. Так як дитячі закордонні паспорти оформлюються терміном на чотири роки, а частина туристичних країн (наприклад, Туреччина, Єгипет, частина країн ЄС) забороняють в'їзд, якщо до закінчення терміну дії вашого паспорта залишається менше шести місяців. Крім того, батькам необхідно взяти з собою і свідоцтво про народження дитини.

При цьому, якщо дитина їде за кордон у супроводі одного з батьків, а другий з батьків також громадянин України - необхідно мати його нотаріально завірений дозвіл на виїзд неповнолітнього.

Під час пандемії негативний тест дитини на Covid-19 також є необхідною умовою для його виїзду в ряд країн.

Однак, є країни, куди дозволений в'їзд без тестів, вакцинації або інших довідок, які їх замінюють. Це, наприклад популярна серед українців Туреччина. Перед поїздкою в неї і інші країни з подібними правилами, потрібно заповнити електронну форму, але це робиться швидко і безкоштовно.

Також на таких умовах можна побувати в Чорногорії і Албанії. Тих, хто готовий відмовитися від моря на користь гір і озер, є також варіант поїхати без тесту в Північну Македонію. Це, на сьогоднішній день всі країни, які готові приймати іноземців без тестів на коронавірус.

Для тих, у кого є свіжий негативний тест (перекладений на англійську мову), варіантів значно більше. З негативним ПЛР-тестом українці можуть потрапити до Греції і на Кіпр, в Хорватію і в Болгарію, в Єгипет і в Об'єднані Арабські Емірати і ряд інших країн.

Раніше "Апостроф" розповідав, у скільки обійдеться українцю відпочинок в Об'єднаних Арабських Еміратах, ціни на дорогу з житло і цікаві місця.